سوالات متداول
faq roztalayi

سعی کردیم به تمامی سوالات شما پاسخ دهیم؛

خیلی از سوالات دائما تکرار می شوند که ممکن است بعضی از آن ها سوالات شما هم باشد. دزا این قسمت سعی شده است به تمامی سوالات متداول پاسخ داده شود. در صورتی پاسخی برای سوال خود پیدا نکردید آن را مطرح کنید.

جواب: برای دختران ۱۴ سال تمام و برای پسران ۱۶ سال تمام مجاز می‌باشد.

جواب: محل‌هایی که در عمل جرّاحی بینی تغییر می‌کنند هیچ ارتباط مستقیمی با محلِ قرار دادن اعصاب بویایی ندارند و لذا بطور معمول سبب اختلال بویایی نمی‌شود.

 

جواب: از ۳ الی ۴ هفته پس از عمل جراحی می‌توانید ورزش‌های سبک Airobic (ایروبیک) را شروع کنید و پیاده‌روی نمایید. سایر ورزش‌ها نیز چنانچه به صورتِ شما فشار نمی‌آورند انجام مجاز است.

 

جواب: بله. انجام اصلاحاتی در جهتِ بهبود تنفّس بینی بیمار از وظایف یک جرّاح آشنا به عمل رینوپلاستی می‌باشد و می‌بایست بطور همزمان ضمن زیباتر نمودن بینی، مشکلات تنفّسی بیمار را نیز حل نماید.

 

جواب: عمل جرّاحی بینی نظیر سایر اعمال جرّاحی می‌بایست در سالم‌ترین شرایط برای بیمار انجام شود. لذا پیشنهاد می‌گردد که عمل بیمار می‌بایست در اتاق عمل در شرایطِ استریل، امکانات و تجهیزاتِ کامل همراه با یک بیهوشی سبک صورت گیرد.

جواب: با توجّه به این‌که اکثر افراد کاندیدِ عمل بینی در گروه سنّی جوانان قرار دارند، گرفتنِ یک شرح حالِ کامل و توجّه به بیماری‌های زمینه‌ای ضروری است. در غیر این صورت آزمایشاتِ روتین اتاق عمل کفایت می‌کند.

جواب: خیر. بعد از عمل جرّاحی بینی حدّاقل یک سال زمان نیاز است تا تورّم قسمت‌های مختلف بینی از بین برود و شکل واقعیِ آن ظاهر شود. اتّفاقاً قسمت پایینِ بینی آخرین قسمتی است که ورمِ آن خالی می‌شود.

جواب: در گروهی از بیماران که دارای بینیِ خیلی کج و همراه با مشکلات داخلی هستند ممکن است نیاز به عمل مجدّد داشته باشند که بهتر است حداقل یک سال از عملِ اوّل گذشته باشد.

جواب: خیر. چنانچه عمل جرّاحی انحراف بینی به طورِ صحیح تشخیص داده شده باشد و به طور کامل اصلاح شده باشد شانسِ بسیار کمی برای عودت آن وجود دارد.

جواب: چنانچه شکستگی بینی شما شدید باشد و اسکلت بینی شما صدمه‌ی جدّی دیده باشد، صلاح است اوّل شکستگی بینی شما اصلاح و پس از ۶ ماه تا یک سال بعد جرّاحی زیبایی بینی خود را انجام دهید. امّا چنانچه شکستگی خفیف و دریچه‌ی قوز بینی بالا باشد، شاید بتوان (با نظر جرّاح) آن را انجام داد.

جواب: خیر. یکی از کاربردهای لیزر در جرّاحی، انجام برش‌ها می‌باشد که در مواردی که نیازمند بُرش بسیار دقیق هستیم (مثلاً در جرّاحی حنجره)، از آن استفاده می‌کنیم. در جرّاحی زیبایی بینی، نتیجه‌ی عمل بستگی به دقّت جرّاح در اندازه گیری‌ها، ایجاد تعادل در قسمت‌های مختلف براساس اصولِ زیباشناسی و پیروی از اصول علمی جرّاحی دارد و استفاده از لیزر برای برش به جای تیغ جرّاحی هیچ تغییری در نتیجه‌ی عمل ایجاد نخواهد کرد و به این دلیل است که در بهترین مراکز دنیا هم از لیزر برای جرّاحی بینی استفاده نمی‌شود.

جواب: خیر. ما ترجیح می‌دهیم که از غضروف‌های بیمار برای بازسازی بینی استفاده کنیم.

به خاطر داشته باشید که بینی یک عضو تنفّسی مؤثّر بر سلامتیِ شماست، لذا کوچک نمودن آن در حدّی که سببِ اختلال تنفّس شما می‌شود صحیح نمی‌باشد و در آینده مشکلات بسیاری را برای شما به وجود می‌آورد.

بله. بعضی جرّاحی‌های صورت مثل گذاشتن پروتز چانه، پروتز گونه، یا جرّاحی پلک و... گاهی همراه با جرّاحی بینی انجام می‌شوند و اتّفاقاً به علّت ایجاد تعادل بیشتر در صورت باعث زیباتر شدن نتیحه‌ی عمل جرّاحی بینی هم می‌شوند.

جواب: خیر. آلرژی یک بیماری با زمینه‌ی ژنتیکی است و همراه با درمان دارویی کنترل می‌شود و قابل معالجه نیست. امّا ممکن است علایم انسدادِ بینی شما با یک عملِ صحیح بینی کاهش یابد.

جواب: عمل جرّاحی بینی باز و بسته دو روش و دو تکنیک برای عمل رینوپلاستی است و بسته به تجربه و سلیقه‌ی جرّاح انتخاب می‌شود. امّا عمل روش باز را ترجیح می‌دهیم چون امکان دید کامل و اصلاح نواقص بینی را بهتر فراهم می‌کند.

جواب: شما در هر زمان پس از عمل جرّاحی می‌توانید باردار شوید ولی توصیه می‌کنیم برای این‌ که نتایج جرّاحی بینی شما به نحوی نمایان شده باشد حداقل ۶ ماه از زمان جراحی شما گذشته باشد.

جواب: برای انجام عمل جرّاحی بینی ضرورت دارد فرد از سلامت کامل جسمی و روحی برخوردار باشد.

جواب: خیر. بهتر است با روانپزشک معالج وی در این زمینه مشورت کنید.

جواب: ما پیشنهاد می‌کنیم که ابتدا عمل بینی شما انجام شود و یک ماه بعد از آن می‌توانید لایزیک را به راحتی انجام دهید و نگران تغییر شماره‌ی چشم خود نباشید.

جواب: خیر. معمولاً رخ میانی صورت که بینی در آن قرار دارد جزو نواحیِ تولید کننده‌ی اسکار نیست. این در حالی است که نواحی مانند بازو و سرشانه‌ها، جناغ سینه و لاله‌ی گوش شانس بیشترین اسکار را در بدن دارند.

جواب: جوش‌های صورت بعد از عمل جرّاحی در بیمارانی که دارای پوست چرب می‌باشند مربوط به عدم استحمام و شستن صورت است تا داروی بیهوشی. اگر شدید است با یک متخصّص پوست و مو مشورت کنید.

جواب: بهتر است حداقل ۲ هفته در ایران باشید سپس به راحتی می‌توانید با هواپیما برگردید.

جواب: پوست یکی از عوامل اصلی در نتیجه‌گیری عالی از جرّاحی زیبایی بینی (راینوپلاستی) است. پوست ضخیم مانند یک لاستیک عمل می‌کند و به خوبی به سر جای خود بر نمی‌گردد. پوست نازک نیز مانند یک پرده‌ی شفّاف عمل کرده و نواقص زیر آن دیده می شود. بنابر این پوستی که ضخامت متوسّط دارد بهترین نتیجه را در برخواهد داشت. توجّه داشته باشید نتیجه‌ی نهایی عمل به پوست بیمار و نحوه‌ی کار جرّاح وابسته است.

جواب: عمل جرّاحی زیبایی بینی (راینوپلاستی) مانند هر عمل دیگری می‌تواند عوارضی داشته باشد. به طور کلّی ۸ تا ۱۵ درصد از کسانی که جرّاحی زیبایی بینی انجام می‌دهند رضایت کامل کسب نمی‌کنند و ناراضی هستند. این موضوع مهم‌ترین عارضه‌ی عمل زیبایی بینی است. عوارض دیگر عبارتند از: چسبندگی‌های داخل بینی و مشکلات تنفّسی، بد شکلی پشت بینی و زینی شدن آن، نامنظّمی خلف بینی، برداشت بیش از حد نوک بینی و غیر قرینه شدن آن.

جواب: بعضی بینی‌ها به بینی گوشتی معروفند که مشخّصه‌ی آن‌ها بینی پهن با پوست ضخیم و بافت غضروفی ناچیز است. روش اصلاح این گونه بینی‌ها با روش جرّاحی بینی‌های استخوانی متفاوت است. در جرّاحی بینی گوشتی استفاده از روش‌های تقویّت اسکلت بینی برای افزایش حمایت بافت‌های نرم بینی ضروری است و حتّی جراحی این نوع بینی‌ها با استفاده از تکنیک‌های جدید با نتایج مطلوب همراه است.

جواب: بینی‌های گوشتی نوعی از بینی می‌باشند که در منطقه خاورمیانه شایع می‌باشند. دراین بینی‌ها پوست ضخیم است و غضروف‌های بیمار ضعیف می‌باشد و در واقع علّت بزرگی نوک بینی در این افراد ضخامت پوست می‌باشد. لذا جهت جرّاحی این افراد بایستی به مسئله‌ی تقویّت غضروف‌ها و برداشتن چربی‌های محل توجّه شود. در گذشته تضعیف غضروف‌ها استفاده می‌شد که به علّت فیبروز پوست و بافت زیرجلدی منجر به اسکار، فرورفتگی و بد شکلی محل می‌شد. در ادامه بایستی بگویم در عمل این افراد اگر انتظارات بیمار مطابق با وضعیت بینی و علی‌الخصوص نوک بینی باشد و تحمّل زمان نسبتاً طولانی افت ورم را داشته باشند با تکنیک تقویت غضروف، بیمار می‌تواند نتایج قابل قبولی (ولی نه مانند بیماران با پوست مناسب) داشته باشد.

جواب: در این جا باید بگوییم بینی‌های کج عمدتاً در اثر انحراف سپتوم یا تیغه‌ی وسط در جریان رشد یا ضربات در دوران کودکی و جوانی به وجود می‌آید. نکته‌ی مهم در جریان عمل این افراد تصحیح دقیق سپتوم یا تیغه‌ی وسط و تقویّت غضروف نوک بینی است. این افراد باید بدانند که درجات خفیف از انحراف بعد عمل معمولاً ماندگار است، گرچه فرم ظاهری بینی بسیار از قبل عمل بهتر می‌شود و نتیجه کاملاً قابل قبول است.

جواب: ویزیت بعد از عمل زیبایی بینی در یک ماه اوّل هر هفته و بعد از آن به ترتیب در ماه اوّل، سوم، ششم، نهم و دوازدهم (در سال اوّل) و سپس در ماه هجدهم و بیست و چهارم در سال دوم عمل می‌باشد. علّت این ویزیت‌ها بررسی تغییرات بینی در طول زمان می‌باشد تا در صورت لزوم اقدامات لازم رخ دهد. ولی معمولاً نتیجه‌ی نهایی عمل در پایان سال اوّل مشخّص می‌شود.

جواب: معمولاً در سپتوپلاستی از نخ‌های ویکریل یا کرومیک استفاده می‌شود که خود به خود ظرف ۳ تا ۴ هفته می‌افتد. شستشو با سرم نرمال‌سالین روزی دو بار توصیه می‌شود. همچنین در ماه اوّل به علّت وجود ورم تنفّس کمی مشکل انجام می‌شود. درصورت ادامه یافتن مشکلات بهتر است به پزشک معالج خود مراجعه کنید.

جواب: بله. در فصل زمستان هم می‌توان برای عملِ جرّاحی زیبایی بینی اقدام کرد و تفاوتی با فصل تابستان ندارد. فقط ممکن است آبریزش بینی کمی بیشتر باشد که با تجویز قرص لوراتادین (هر شب یک عدد) کنترل می‌شود.

جواب: واقعیّت امر آن است که مصرف دخانیات از هر نوعش و همیشه برای تمامی بدن ضرر دارد. ولیکن ما به بهجویان مجموعه گوشزد می‌کنیم که پس از عمل جرّاحی بهتر است ۳ ماه از هر نوع دخانیات پرهیز کنند. چون در نتیجه عمل و تورّم بینی تاثیر بسزایی دارد.

جواب: باید با دهان باز عطسه کنیم که فشاری به بینی وارد نشود.

جواب: خیر. ما از شیوه‌ای خاص در جرّاحی استفاده می‌کنیم که هرگز بینی شما افتادگی پیدا نمی‌کند. مگر اینکه ضربه‌ی شدید بخورد.

جواب: این مسئله باز به سلیقه‌ی جرّاح شما باز می‌گردد. پزشکان هلدینگ سلامت و زیبایی دکتر اکبری از تامپون بینی استفاده می‌کنند. در انجام این کار فوایدی موجود است از جمله اینکه به فرم‌دهی بینی از داخل کمک می‌کند و دیگر اینکه از سرازیر شدن ترشّحات بینی که پس از عمل بیمار با آن روبروست جلوگیری می‌کند. با این همه اگر بیماری از ما بخواهد که از تامپون بینی استفاده نکنیم در صورت امکان این کار را برای او انجام خواهیم داد.

ارتباط با کلینیک